Eerste winst in de competitie voor Quadrant Bouw Dames 1

Verslag door Lize van Vliet

VTC Quadrant Bouw dames 1 heeft het competitieseizoen gestart met een 3-2 winst tegen Forza Hoogland dames 1.

De wedstrijd begon soepel. Woerden zette zichzelf al snel op een voorsprong van 8-4. De meiden kregen de smaak te pakken waarop Forza geforceerd was tot een time-out op de stand van 19-12 voor Woerden. Helaas mocht dat niet baten voor de meiden uit Amersfoort, want VTC Woerden pakte de eerste set met een stand van 25-16.

De tweede set maakte Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 een mentale fout. De gedachte dat de eerste set binnen was, maakte dat het team misschien iets te nonchalant de tweede set in ging, waardoor Forza Hoogland op een voorsprong kwam van 6-0. Coach Mark ondernam actie, een time-out en zijn toespraak zorgde ervoor dat de meiden uit Woerden weer op scherp werden gezet. Zij vochten zich terug tot een tussenstand van 12-12. Echter ging dit niet vanzelf. Met lange vermoeiende rally’s putte de meiden uit Amersfoort, dames 1 uit. En met een wat moeizamer, slordiger spel van Woerden kwam Forza toch tot een voorsprong van 18-12. Er kwam nog een time-out: er moest meer vuur in, alles op alles!
Het vuur kwam er, maar helaas wel te laat. De tweede set ging naar Forza hoogland met een stand van 25-16.

Set 3 ging van start en liep gelijk op tot een punt of 9. Hierna namen de Amersfoortse meiden het heft in handen. Het spel van de dames werd beter en Woerden voelde meer weerstand. De rally’s waren lang, vermoeiend en Forza haalde alles van de grond.
Er was scherpte nodig aan de kant van VTC. Mark speelde met dubbele wissels en zorgde hiermee voor een voorsprong van 17-15.
Forza nam een time-out en kwam hiermee weer tot de 19-18. Weer een dubbele wissel bij Woerden. De stand kroop tot de 23-23. Maar helaas trok Forza toch aan het langste eind en pakte de derde set met 25-23.

Het stond nu 2-1 voor Amersfoort. VTC moest deze set pakken en de meiden waren vastberaden om dit ook te doen. “We laten ze niet met 3-1 naar huis gaan.” Zo gezegd, zo gedaan. Ook de vierde set was moeizaam en het kwam uit de tenen, maar Woerden pakte deze set mede door de service serie van Lucia Roos met een stand van 25-17.

2-2, dus nog een vijfde set.
In de vorige set was het doel om de tegenstander moe te maken. Dit was gelukt, maar ook Woerden stond op trillende benen. “Wij zijn alles behalve moe”, was wat er meerdere keren herhaald werd. Dus daar moesten de meiden uit Woerden maar aan geloven.
De set werd gestart met een 5-1 voorsprong voor Forza. Maar gelukkig bracht Manon Kwakkenbos VTC weer in de wedstrijd met een service serie van 6 punten tot de stand van 9-6 voor Woerden. Het kwam uit de tenen voor de meiden van dames 1 maar na een spannend einde is de vijfde set gepakt met een stand van 16-14 voor Woerden.

Al met al een vermoeiende wedstrijd, maar de dames zijn blij om hun eerste winst binnen gehengeld te hebben.

Volgende week zaterdag is het weer tijd voor een potje tegen VVU Dames 4 om 19.00 in de Thijs van de Polshal.
We zien ons geliefde publiek graag, tot dan! 👋🏻