Achtergrond

VTC Woerden is een grote, moderne volleybalvereniging die sportiviteit en sociale binding hoog in het vaandel heeft. VTC staat voor Valbovol Thornax Combinatie en aan deze naam is gelijk te zien welke verenigingen in 1990 d.m.v. een fusie hun krachten hebben gebundeld.

Samen met verschillende voorgangers (VEP, Tibra, Springbokken, Hercules, Argos) verzorgen wij al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw het volleybalaanbod binnen de gemeente Woerden. We zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de hechte vereniging die we nu zijn. Iedereen is welkom: van jong tot oud, van ambitieus talent tot gezellige recreant; wij bieden iedereen de mogelijkheid om volleybal te spelen op een passend niveau.

VTC wil zoveel mogelijk vanuit de eigen gelederen sportieve doelstellingen behalen. Daarbij worden de leden en het kader (waaronder de trainers) goed en professioneel begeleid, o.a. door de zogenaamde PLUStrainer. Deze trainer zonder teamverantwoordelijkheden houdt de doorgaande lijnen tussen de verschillende teams in het oog en begeleidt jeugdige talenten. Daarnaast coacht hij de trainers en verzorgt opleidings- en nascholingstrajecten.

Bij VTC gaan prestatie en gezelligheid hand in hand en wij vinden het belangrijk dat leden elkaar, de scheidsrechters en de bezoekende spelers met respect behandelen. Zo dragen wij bij aan een veilig sportklimaat.

VTC heeft een actieve Evenementencommissie, die ieder seizoen verschillende feesten en activiteiten organiseert. Ook is er ieder jaar een Beachtoernooi in het laatste weekend van mei en sluiten we het jaar af met een VTC Kamp voor alle jeugdleden.