Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 door naar de 3de ronde in de beker

Verslag door Debbie van Dijk

Maandagavond speelde de dames de 2de wedstrijd van de wedstrijdmarathon. De dames van Quadrant Bouw VTC moesten spelen voor de 2de ronde van de beker tegen VSTS DS 1.

De eerste set was het voor de dames van Quadrant Bouw VTC even kijken wat VSTS DS 1 in huis hadden voor deze bekerwedstrijd. Het liep gelijk op maar op 9-8 kwam er aan de kant van VSTS D1 een goeie services serie waardoor VSTS D1 uit liep naar 13-8. Hierdoor werd er aan de kant van Woerden een time out genomen, die niet mocht baten. Op een stand van 17-12 kwam er aan de kant van de Woerdense dames een dubbele wissel. Op 21-13 werd ook de tweede time out genomen aan de kant van Woerden. Helaas trok VSTS D1 hierbij aan het langste eind en verloor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 deze set met 17-25.

De tweede set kwamen de meiden van Woerden op gang en begonnen de set met stand een van 12-7 toen aan de kant van Bodegraven de eerste time out genomen werd. De meiden konden met een aantal slimme ballen de voorsprong vergroten met 20-12. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-14.

In set drie konden de meiden uit Woerden een servicedruk bij VSTS neer kunnen leggen waardoor ze uitliepen van een 5-7 achterstand naar 10-7 voorsprong en VSTS een time out namen. Die voorsprong wisten de meiden gedurende de hele set vast te houden mede dankzij een sterk serverende Rosa en Lize. De set werd naar de Woerdense kant getrokken met 25-15.

De laatste set begonnen we vol zelfvertrouwen waardoor met een voorsprong begonnen van 7-0. De servicedruk die wij hier eindelijk konden neerleggen heeft ons geholpen om de set met 25-8 binnen te trekken. Hierdoor wint Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 de bekerwedstrijd met 3-1 wat betekent dat de dames door zijn naar de derde ronde van de beker.

De Woerdense meiden spelen vanavond thuis een competitiewedstrijd tegen Dosko DS1 om 21.00 uur. Zien we U vanavond weer op de tribune?