Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 weet maar 1 puntje in Woerden te houden tegen het sterk serverende Compaen DS1

Verslag door Lucia Roos

Afgelopen zaterdag werd begonnen met een tussenevaluatie van het seizoen inclusief zelfgemaakte lunch. Hierbij werd teruggekeken naar de eerder gemaakte doelen van begin van dit jaar. Hierdoor stonden (bijna) alle koppies op scherp om te beginnen aan de wedstrijd tegen Compaen DS1. Helaas niet alle, want Lianne de Langen was door haar hersenschudding niet in staat om te spelen. We hopen dat ze heel snel weer kan aansluiten!

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd viel het luidruchtige uitpubliek van de tegenstander (met hond en al) al snel op. Verschillende liedjes kwamen van de tribune af, die brachten ons weer op nieuwe ideeën. Er werd dan ook vanuit de bank goed toegejuicht inclusief de vertrouwde trommel.

Wat minder vertrouwd was, was de gevarieerde opstelling. Dit kwam omdat er geschoven moest worden op het midden. Gelukkig hebben we nog 2 troeven achter de hand die onze middenpositie kunnen invullen: namelijk Esther van Sligtenhorst & Tamar Woudenberg. Esther mocht aftrappen op deze positie. Het begin van de eerste set liep stroef. Al snel was de hoge servicedruk van de meiden uit Oostzaan te merken. Dit resulteerde dan ook al snel in een 1-7 achterstand. Een time-out van trainer/coach Mark volgde om de thuisspelende dames weer even op scherp te zetten, wat resulteerde in een knappe teruggevochten stand van 14-15.

Dat kleine verschil wisten de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden door te zetten tot een 22-23. Helaas wisten ze dit niet door te trekken tot het eind met een 22-25 verlies als gevolg.

De focus die ontbrak bij de meiden uit Woerden in set 1 was ook nog afwezig in set 2. Wat opnieuw resulteerde in een flinke achterstand: 3-9. Er was weer heel veel moeite om de sterke servicedruk van de meiden uit Compaen DS1 onder controle te krijgen. Toen die servicedruk wat daalde, wisten de meiden uit Woerden weer wat punten te maken door een goede service van Rebecca van Katwijk en aan het net mooie balletjes van Tamar Woudenberg. Langzamerhand werd de achterstand weggewerkt tot een 9-13. Hierna volgde weer een sterke servicedruk tegen wat de achterstand weer groter maakte met als gevolg een 10-25 op het scorebord.

In de derde set gooide Mark het over een ander boeg door de gehele opstelling om te gooien. Dit keer kwam ons andere troef, Tamar, op het midden te staan en kon Esther weer terug naar haar vertrouwde diagonaal positie. In deze vernieuwde opstelling wisten we het vertrouwen in elkaar en de eerder ontbrekende focus weer terug te vinden. Rosa Helmantel zorgde ervoor dat het team op scherp bleef waardoor dit keer de rollen waren omgedraaid: een 14-7 voorsprong voor de meiden uit Woerden. Er werden meer balletjes van de grond gehaald en in de brievenbus van het block van de tegenstander geslagen door Babette Vrolijk en zelfs nog een snoeihard killblock gemaakt door Esther van Sligtenhorst. Toen de setwinst in zicht kwam met een comfortabele 21-13 voorsprong, werden er steeds meer onnodige fouten gemaakt aan de kant van de thuisspelende ploeg. Met als gevolg een nog maar magere voorsprong van 2 punten… 23-21. Gelukkig wisten de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden toch de set nog binnen te slepen.

In set 4 ging het gelijk op. Van een 7-7 naar een 16-18. Ook in deze set waren de welbekende dipjes bij de meiden uit Woerden aanwezig. Maar ook de meiden uit Oostzaan wisten niet meer alle ballen van de grond te halen. Helaas bleef de foutenlast bij de Woerdense meiden hoger dan bij meiden uit Oostzaan wat leidde tot een 22-25 verlies in de laatste set.

Komende week gaat er weer hard getraind worden om op een vrijdagavond het op te nemen tegen Sliedrecht Sport DS3. Eerder wisten de meiden van VTC Woerden DS1 te stunten door  3-1 te winnen tegen dat team, gaat dat ze nog een keer lukken? Kom dat zien om 20:00 in De Basis in Sliedrecht!