MC1 kampioen!

Zaterdag 9 december is de MC1 na een bloedstollende wedstrijd kampioen in de 1e klasse geworden! In de vroege ochtend reisden de meiden door de winterse weilanden af naar het ‘bruisende’ Stolwijk. Bij voorbaat wisten ze al dat het een spannende wedstrijd zou worden, want tegenstander Dosko stond op de gedeelde eerste plaats met VTC. Een gelijk aantal punten (38) maar VTC had in totaal een set meer gewonnen. Het kampioenschap zou dus echt tijdens deze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft beslist worden.


VTC begon goed en met een 23-25 en een 21-25 sleepten de meiden de eerste en tweede set binnen. De altijd lastige derde set werd helaas met 25-21 verloren. Inmiddels stroomde de tribune voller en voller met Dosko-fans. Een jongensteam dat zelf kampioen was geworden, kwam ook luidkeels aanmoedigen. Lastig voor de VTC-meiden om zich daarvoor af te sluiten en gefocust te blijven. Dosko groeide bij ieder gescoord punt en ze kregen vleugels. De vierde set werd daarom verloren met 25-19. Dus het kwam aan op de vijfde set…


VTC begon sterk en zorgden voor een mooi gat in de score. De druk kwam aan de andere kant te liggen en Dosko had er geen antwoord meer op. Na een prachtige serviceserie pakten de meiden de vijfde set met een duidelijk 6-15.  Het kampioenschap werd keihard gevierd en medailles, bloemen en taart volgden!