Kampioenen!

Zaterdag 13 april was het dan zover; onze laatste toernooidag van het seizoen in Maarssen. Voor degene die de recreantenformule niet kennen: op een toernooidag speel je als team 4 wedstrijden (2 sets van ieder 12 minuten) en krijg je één punt per gewonnen set. Per seizoen spelen we 6 toernooitjes.

Onze positie in de poule was nummer één. Drie punten voorsprong op nummer twee en vijf punten voorsprong op nummer drie. De kaarten waren nog niet helemaal geschud en de doelen waren wel duidelijk. Het eerste doel was promoveren en het tweede doel was het kampioenschap.

Vol goede moed en een beetje zenuwen begonnen we aan de eerste wedstrijd tegen Taurus 4. Zij stonden onderin de ranglijst en je zou denken dat het een makkie werd. Alles behalve dat. Wij hebben als team namelijk een talent: de eerste set én soms de eerste wedstrijd verprutsen. In de eerste set konden we ons gelukkig net op tijd herpakken en wonnen we met 15-14. De tweede set verliep een stuk beter en wonnen we ruim met 21-10. Niks aan het handje!

De volgende wedstrijd herhaalden we dit in omgekeerde volgorde en wonnen we wederom met 2-0. Hierdoor was promotie én het kampioenschap een feit! Met een gemiddelde leeftijd van 50,8 jaar en minimaal 11 jaar geen kampioenschap waren we super blij.

De twee andere wedstrijden hebben we 1 set verloren tegen de nummer 2. Zij hadden gehoopt dat het op de laatste wedstrijd aan zou komen maar helaas voor dit team hadden wij onze opdracht al volbracht.

Volgend jaar wacht de A-poule op ons en gaan we er met goede moed, enthousiasme en veel plezier een mooi seizoen van maken.