3-2 verlies niet genoeg voor plaatsing P/D wedstrijden Quadrant Bouw VTC Woerden

Verslag door Luka van Beekhoven

De kans zat er nog in, volgens meerdere berekeningen van hoofdtrainer Mark Hakhof was het nog mogelijk volgende week te strijden om in de tweede divisie te blijven. Toch was er ook vrede bij het feit te gaan degraderen. Met dit in ons achterhoofd, samen met super mooie persoonlijke woorden van de hoofdtrainer bij de wedstrijdbespreking, hebben de dames alles gegeven. Helaas was de hoop, het plezier, de feestjes in het veld en het vertrouwen niet genoeg. De dames komen twee punten te kort om te handhaven.

De eerste set werd gestart vol met energie en lachjes op de gezichten. Met een goede service-druk, mooie aanvallen over het midden, goede passjes en tik-balletjes wisten de dames van Zovoc niet goed aan de kant van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 te scoren. Dit ondanks dat zij een stevige service druk neerzette. VTC Woerden wist de eerste set met 20-25 te winnen.

De tweede set startte wat minder fijn. Zovoc Dames 1 ging meer druk leggen, wat maakte dat Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 meer en meer foutjes ging maken. Ondanks dit is het team blijven gaan, ook iets wat de toeschouwers zo leuk vinden om bij ons te zien. Door deze drive te blijven gaan werd de set niet met groot verschil verloren: met 25-21 ging de set naar Zovoc Dames 1.

In de derde set wisten de dames dat ze het in zich hadden, en dat de kans op P/D wedstrijden nog mogelijk was. Verschillende nieuwe spelers kwamen in het veld om de energie in het team weer aan te zwengelen. Helaas mocht het niet baten, met 25-19 won Zovoc Dames 1 de derde set.

Alle druk was eraf. P/D wedstrijden waren na het verlies van een tweede set niet meer mogelijk. De trainer wisselde nog hier en daar speelsters, zodat iedereen de laatste wedstrijd speeltijd kreeg. Zo ook onze meetrainster Imke Hoogeveen. Al weken zet zij zich in om met het niveau van Dames 1 mee te komen. De vierde set kreeg zij de kans. Het was niet haar debuut, maar het blijft een bijzonder moment. Dankzij haar en het team die vanwege het wegvallen van druk losser ging spelen kwamen de dames voor te staan met 11-19. Esther van Sligtenhorst serveerde als een kanon, Tamar Woudenberg bracht mooie passjes en Lucia Roos bediende haar aanvallers goed. Helaas werd het deze set nog spannend, maar gelukkig werd er wel gezorgd voor een vijfde set. 20-25 werd de eindstand van de set.

De vijfde set vloog voorbij. Lang gingen de teams gelijk op. Na de veldwissel zette Zovoc Dames 1 hun reserve energie in. Ondanks dat er hard gevochten werd kon Quadrant VTC Woerden de winst niet naar zich toe trekken. Met 15-9 wint Zovoc Dames 1 de laatste set, wat maakt dat zij met 3-2 winnen.

Ondanks het verlies zijn de meiden super trots op de groei die ze hebben doorgemaakt. Het was een laatste wedstrijd waar veel vertrouwen uit meegenomen kan worden. Helaas was het voor VTC Woerden Quadrant Dames 1 dit seizoen niet mogelijk te handhaven. Dit ondanks al het publiek die elke keer weer kwam kijken, zingen, trommelen en klappen. De dames willen jullie daar enorm voor bedanken! De zomer zal voor VTC Quadrant Dames 1 bestaan uit veel trainen zodat ze weer kunnen vlammen als het weer moet. Wij wensen u een fijne zomerperiode toe. Zien we u weer in september?