VTC Woerden is 20(!) gediplomeerde trainers rijker

In seizoen ‘22/’23 zijn er door de trainer van D1, Mark Hakhof, 4 trainersbijeenkomsten georganiseerd. Door het volgen van de bijeenkomsten konden de deelnemers een certificaat verdienen. Maar liefst 20 deelnemers hebben nu de door de NeVoBo geaccrediteerde ‘Beginnerscursus’ met succes afgerond. De groep geslaagden bestaat voor een groot deel uit jeugdtrainers, maar ook de recreanten en senioren zijn goed vertegenwoordigd. We feliciteren Eric, Tamar, Jos, Julia, Peter, Robin, Manon, Jiske, Dorien, Monique, Bente, Rosa, Joost, Sander, Emma, Anette, Imoha, Yara, Sjoerd en Maarten!

Met de opzet van de trainersbijeenkomsten hoopt VTC Woerden een slag te slaan in het (beter) opleiden en begeleiden van haar trainers. Want iedereen weet: met een meer bedreven trainersgroep kunnen we als vereniging nóg betere trainingen bieden en daarmee (onder andere) het spelplezier van iedereen vergroten. We zijn dan ook trots op de enorme afvaardiging die dit seizoen heeft deelgenomen, en hopen dat in de toekomst nóg verder uit te kunnen breiden. Er zijn dit seizoen een 4-tal grotere onderwerpen behandeld: trainen in thema, effectieve balcontacten, intrinsieke motivatie en positief coachen, waarvan een (beknopte) samenvatting hier te vinden is. De opzet van de sessies was interactief. Er zijn concrete onderwerpen behandeld, maar er zijn ook (door de deelnemers) een hoop oefeningen neergezet waarop gezamenlijk is gereflecteerd binnen de besproken onderwerpen.

Volgend jaar zullen de bijeenkomsten een vervolg krijgen, en mogelijk uitgebreid worden door voor elke bijeenkomst een duidelijk thema of doelgroep te definiëren, op basis van de behoefte van de deelnemers. Daarmee zetten we in op 1 van de speerpunten van het verenigingsbeleid: een versterkt verenigingskader. Daarnaast zullen we kijken naar mogelijkheden om een VT-2 opleiding te gaan faciliteren, voor die trainers die graag meer uit hun eigen ontwikkeling willen halen.

Klik op de knop hieronder voor een (beknopte) samenvatting van de bijeenkomsten:

Wil jij nou meer weten over de opleiding- en begeleidingsmogelijkheden binnen de vereniging? Laat het weten aan je betreffende TC en/of zoek Mark direct op in de hal.