Alweer weten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden 4 punten in Woerden te houden!

Verslag door Lucia Roos

De dames uit Woerden staan aan het begin van een wedstrijd-marathon van maar liefst 3 wedstrijden in 6 dagen. De eerste van de drie wedstrijden vond plaats op 25 november tegen Waterlanders DS1. Voor de meeste spelers een onbekend team, maar wel bekend een team was met veel ervaring. Wat meestal betekent dat een team weinig fouten maakt en was het voor VTC Woerden ook cruciaal om de foutenlast beperkt te houden. Voor deze wedstrijd is er aan de kant van Woerden een oud bekende, Babette Vrolijk, opgetrommeld voor extra versterking aan de buitenkant. Daarbij weet zij langs de kant altijd wel goed raad met de trommel.

In de eerste set ging het gelijk op tot 7-7. Daarna wisten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden afstand te nemen onder leiding van het getrommel door Babette. Met een 17-12 op het scorebord als gevolg. Jiske Vrolijk had de pass lijn goed onder controle, waardoor de ballen goed aankwamen bij de spelverdeler. Dat zorgde er mede voor dat de dames uit Woerden de voorsprong van 5 punten verder konden uitbreiden. Goede services van onder andere Rebecca van Katwijk zorgde voor een 25-16 op het scorebord aan het eind van deze eerste set.

Waterlanders DS1 waren wakker geschud en begon sterk aan de tweede set. Het team uit Nieuwkoop wist op alle mogelijke manieren de bal op de grond te krijgen. Daar waar de Woerdense meiden juist steeds meer fouten gingen maken en moeite hadden om te scoren. De hoge foutenlast leverde een 1-8 achterstand op. Een dubbele wissel en een time-out van Mark Hakhof volgde. Hierna gingen de teams gelijk op tot 9 – 16. Maar de meiden uit Nieuwkoop zetten nog een stapje erbij waardoor de set in hun voordeel eindigde: 14 – 25. Door de grote achterstand in het begin was het kwaad al geschied voor de meiden uit Woerden.

In de derde set speelden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden weer meer als 1 team en gingen ook het hardste uit de startblokken. Dit resulteerde direct in een krappe voorsprong van 2 punten: 5-3. Maar met een 1-1 in sets wisten beide teams dat de hele wedstrijd nog open lag wat ervoor zorgde dat er aan beide kanten hard gewerkt werd. Het verloop van de derde set was dan ook erg spannend en de stand liep gelijk op. De standen 7-7, 12-12 en 19-19 volgden. Waarna de meiden uit Woerden hun eindsprintje inzetten. Aangevoerd door Esther van Sligtenhorst met haar mooie onbezonnen aanvallen wist Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 het verschil te maken. Daarnaast liet de Benjamin van het team, Sascha van Arnhem die deze set binnen de lijnen kwam, haar goede inspelen voor de wedstrijd ook in de wedstrijd terug zien. Na een 24-22 op het scorebord eindigde deze set uiteindelijk in een 25-23 in het voordeel van Woerden.

Ook in de 4de set schoten de dames uit Woerden goed uit de startblokken wat werd beloond met een 7-3 voorsprong. Die voorsprong wisten de meiden gedurende de hele set vast te houden mede dankzij een zoals altijd sterk serverende Tamar Woudenberg. De 4 punten voorsprong waren gedurende set ook in andere tussenstanden te zien: 15-11 en 18-14. Op 19-14 volgde weer een dubbele wissel aan de kant van Woerden waarna de laatste set ook werd binnengesleept. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 wisten het deze set niet zo spannend te maken als de voorgaande set en eindigde met een 25-18 op het scorebord.

De Woerdense meiden hebben nog een drukke week voor de boeg met maandag een uitwedstrijd voor de beker in Bodengraven. En daaropvolgend op de donderdag een thuiswedstrijd voor de competitie om 21:00 tegen Dosko DS1. Zien we u daar op de donderdagavond?