Quadrant Bouw VTC Woerden wint van ongeslagen Zevenhuizen Dames 1

Verslag door Tamar Woudenberg

Afgelopen zaterdag stond natuurlijk in het teken van de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Helaas hadden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden geen tijd om de goedheiligman te verwelkomen, want ze moesten aan de bak tegen een ongeslagen Villa Dorrestein ZVH Dames 1. Dat deze ploeg geen cadeautjes weggeeft, blijkt uit het feit dat ze in het hele seizoen nog maar twee punten hebben laten liggen. Het doel voor de Woerdense dames was klein: zo veel mogelijk weerstand bieden en wellicht een puntje wegsnoepen. Ook het gameplan was kort maar krachtig: alles of niets. Het werd alles; de Woerdense ploeg zet een puike wedstrijd neer en verslaat ZVH Dames 1 met 3-1.

In de eerste set vliegt Quadrant Bouw VTC Woerden uit de start blokken en scoren direct het eerste punt. Onder het motto “alles of niets” wordt met veel risico geserveerd en wordt de passlijn van Zevenhuizen goed uitgetest. Esther van Sligtenhorst weet aanvallend veel punten binnen te harken, maar ook Zevenhuizen weet frequent te scoren via de handen van de Woerdense blokkering. Het gaat lang gelijk op. Bij een stand van 18-17 haalt de coach van Zevenhuizen zijn ploeg naar de kant om ze toe te spreken, en met succes. Zevenhuizen weet extra gas te geven en hun ervaring wint het van het jonge enthousiasme van de Woerdense ploeg. Die verliest de eerste set met 21-25.

Weerstand bieden tegen de geoliede machine van Zevenhuizen was gelukt. Maar er zat meer in het vat, voelde de Woerdense ploeg. Wederom gaat het gelijk op in het begin van de tweede set. De Woerdenaren weten gebruik te maken van wat onduidelijkheden aan de kant van Zevenhuizen en bouwen een voorsprong op van 18-13. Vanaf dan is het winnen van een set ineens geen illusie meer. Toch vecht Zevenhuizen zich terug de wedstrijd in en komt bij tot 19-19. 17-jarig talent Imke Hoogeveen komt binnen de lijnen aan Woerdense kant en legt stoïcijns de ene na de andere service met druk neer. Ze bekroont haar invalsbeurt met een ace waardoor de tweede set eindigt in 25-20 voor Woerden.

Het begin van de derde set wordt getekend door service fouten aan beide kanten. Toch weet Woerden een klein gaatje te slaan. Bij 11-7 is het tijd voor een time-out aan de kant van Zevenhuizen. Echter blijft Woerden hun goede spel doorzetten en geeft Zevenhuizen geen kans. Door de goede spelverdeling van Lucia Roos kunnen de Woerdense aanvallers bijna vrij inslaan, terwijl Zevenhuizen worstelt met het hoge Woerdense blok. Zevenhuizen lijkt met 16-14 bijna bij te komen, maar Woerden maakt de set clean af en sleept via 21-16 de setwinst naar zich toe met 25-17.

Om de wedstrijd te winnen, zou de vierde set gewonnen moeten worden. ZVH Dames 1 laat zich niet overrompelen en pakt bij 4-5 een voorsprong. Deze voorsprong wordt weer netjes weggepoetst door twee aces van Lize van Vliet. Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 blijft aanvallend, blokkerend en serverend druk zetten. Vanaf 10-10 lopen de Woerdenaren uit naar 18-12 en slepen de vierde set binnen met 25-17. Daarmee wint VTC de wedstrijd met 3-1.

Zaterdag 25 november om 15.45u speelt Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Waterlanders Dames 1 uit Nieuwkoop. Zien we U weer op de tribune?