Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 neemt 1 punt mee uit Leiderdorp

Verslag door Rebecca van Katwijk

Zaterdagochtend mochten de Woerdense dames vroeg aan de bak tegen Leython dames 2. De wekker ging vroeg, maar na de nodige koffie en verse croissantjes waren de dames van Woerden klaar om van start te gaan. Leython is de directe concurrent, dus het beloofde een spannende pot te worden.

De Woerdense dames begonnen scherp aan de wedstrijd, met een goede servicedruk, wat resulteerde een in 3-9 voorsprong. Het spelletje aan de kant van Woerden klopte. Leython dames 2 groeide de wedstrijd in en wist zich goed te herpakken en het gat werd kleiner en kleiner. De eerste set ging uiteindelijk met 25-21 naar Leython. Aan beiden kanten werd er heel hard gewerkt.  

 

In de tweede set wisten de meiden van VTC Woerden dames 1 weer te starten met servicedruk en scherpte aan het net. Veel ballen werden in het achterveld van de grond gehaald en dat werd goed afgemaakt met afwisseling tussen tactische ballen en harde aanvallen. In deze set ging het daarom ook lang gelijk op. Beiden teams konden antwoord geven op wat er aan de andere kant van het net gebeurde. Na spannende rally’s ging ook deze set met 25-21 naar Leython dames 2.  

 

In de derde set werd er wat gewijzigd in de beginopstelling bij Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 want Woerden wist dat er meer in zat. Beide teams gingen erg gelijk op en er werd aan beide kanten heel hard gewerkt. Imke Hoogeveen werd in het veld gewisseld om te serveren op een cruciaal moment en deed precies wat ze moest doen. Uiteindelijk was het Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 die aan het langste eind trok. Deze set ging met 23-25 naar Woerden. De dames van Woerden waren weer opnieuw in de wedstrijd, alles was weer mogelijk en de strijdlust was terug.  

 

Het begin van de vierde set liep weer gelijk op. Bij een stand van 9-9 wist Leython dames 2 een sprintje in te zetten met hun slimme spel. De Woerdense dames waren keihard aan het werk en wilden graag laten zien wat ze waard zijn, maar konden geen antwoord meer geven op het sterke spel van dames van Leython. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 wist nog een aantal matchpoints weg te spelen bij Leython, maar het was niet genoeg. De vierde set ging met 25-17 naar Leython.  

 

Toch één punt mee naar Woerden. Deze week gaan de Woerdense dames weer keihard aan de bak om aanstaande zaterdag een leuke spelletje neer te zetten tegen de huidige nummer 2 van de competitie: Villa Dorrestein ZVH DS 1. Het beloofd een leuke pot te worden, zien we jullie dan? Oud en vertrouwd om 15.45 in de Thijs van der Polshal!