Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 wint op Super Saturday!

Verslag door Manon Kwakkenbos

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste Super Saturday van het seizoen voor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1. De groene lijnen van het Centre Court waren opgepoetst voor deze fantastische dag. De meiden van  Taurus Dames 2 waren deze keer de tegenstander.

Onder luid applaus van alle fans op de tribune kwamen de meiden van Dames 1, een voor een het veld op. VTC’tje van de week, Daphne uit de MC2, mocht samen met Merel van der Veer als eerste het veld oplopen. Voor trainer Mark Hakhof was er zelf een opkomst met heel veel confetti.

Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 begon sterk aan de eerste set. De meiden waren scherp en lieten zien dat ze er een feestje van gingen maken. Bij een voorsprong van 5-2 begon Manon Kwakkenbos met serveren. Door onder andere een goede servicereeks (met wel 6 aces!) wist het team de voorsprong te vergroten tot 16-3. Hierdoor konden de meiden van Dames 1 hun eigen spel spelen en kwamen alle speelsters lekker in hun spel. Onder de service serie  van Merel van der Veer werd de eerste set afgesloten met 25-9 voor VTC Woerden Dames 1.

Ook in de 2e set ging Dames 1 goed van start. Taurus dames 2 had de spanning van de eerste set van zich afgeschud en kwam zelfs bij tot 8-7. Dit resulteerde in de eerste time-out van coach Mark Hakhof. De meiden werden weer even wakker geschud en gingen weer met volle vertrouwen het veld in. Met onder andere de power aanval van Rosa Helmantel kwamen de meiden weer op voorsprong. Bij 16-10 voor VTC nam Taurus een time-out en hadden de meiden een groot gat geslagen. Door weer met vertrouwen te gaan spelen sloot Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 de set af met 25-11.

In set 3 begonnen de meiden weer waar ze gebleven waren, goed serveren. Lucia Roos zorgde ervoor dat Dames 1 een goede start maakte en bracht de meiden naar 4-1. Tamar Woudenberg zette deze lijn door, zij bracht namelijk VTC Woerden Dames 1 van 6-3 naar 11-3. Hierna bleven de punten verdeeld tussen Taurus Dames 2 en VTC Woerden Dames 1. Aan het einde van de set zorgde Tamar Woudenberg nog voor een laatste sprint naar de 25, waardoor de eindstand van de 3e set 25-14 werd voor VTC Woerden dames 1.

In de laatste set wilde VTC Woerden Dames 1 nog even voor het thuispubliek laten zien wat ze in zich hadden. Deze set ging vanaf het begin gelijk op. Taurus ging beter spelen en er waren meer langere rally´s.  Bij 12-9 voor VTC Woerden Dames 1 nam coach Mark Hakhof een time-out om te zorgen dat de meiden weer scherp in het veld gingen staan. Bij 16-13 kwam er nieuwe energie vanaf de kant door de dubbele wissel, waardoor Lucia Roos en Rebecca van Katwijk binnen de groene lijnen kwamen. Na hard te hebben gewerkt en veel steun van het publiek zorgde Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 dat de 5 punten in Woerden bleven door de 4e set te winnen met 25-18.