Dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 openen seizoen met 3-1 winst

Verslag door Merel van der Veer

De dames uit Woerden zijn afgelopen paar weekenden flink aan de bak gegaan om zich voor te bereiden op het aankomende seizoen. Trainer/coach Mark Hakhof liet de meiden niet rustig beginnen, maar plande twee driekampen en een vierkamp in. Met flinke temperaturen stonden de dames te zwoegen in de zalen, om zich helemaal klaar te stomen voor hun start in de derde divisie.

Voorbereiding

Het eerste weekend was met de drie nieuwe aanwinsten nog flink aftasten, de dames wisten beide wedstrijden niet te winnen. Met frisse moed gingen de dames het tweede weekend weer op pad. Na een week hard trainen en een heleboel meer afstemming ging dit weekend een stuk beter. Alle drie (!) de wedstrijden van de vierkamp werden gewonnen en de dames waren nog nooit zo blij geweest. Het laatste driekamp werd in Woerden gespeeld. De dames van Woerden verloren de eerste wedstrijd en de spanning bouwde op toen ze hun tweede tegenstander, VC Sneek, zagen vlammen tegen vorige tegenstander VV Amsterdam. Met wat gezonde wedstrijdspanning stonden de dames in het veld. Kanon na kanon werd afgevuurd en de dames uit Sneek konden geen antwoord geven. Deze wedstrijd werd met een overtuigende 4-0 gewonnen en de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden waren ontzettend trots en blij met deze winst.

Start competitie

Afgelopen zaterdag mochten de dames voor het eerst op voor een competitiewedstrijd. Deze werd gespeeld in Rijswijk tegen de dames van Inter Rijswijk dames 2.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 waren ontzettend zenuwachtig voor hun eerste wedstrijd in de competitie. Deze zenuwen namen het in de eerste set over en de dames waren flink onder de indruk van hun tegenstanders. Met wat foute services, wat rommelballetjes en een aantal wissels aan de kant van Woerden, wisten de dames de eerste set niet met winst af te sluiten.

De tweede set begon met flink veel frisse moed aan de kant van Quadrant Bouw VTC Woerden. De set startte met een fikse achterstand van 6-2, waarna Mark Hakhof de dames bij elkaar riep. Al snel pakte de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden het heft in handen en kwamen op een 13-10 voorsprong. De set ging vrij gelijk op tot een voorsprong van 21-22, maar de dames uit Woerden trokken toch aan het langste eind en wonnen de set met 22-25.

De derde set begon voor de Woerdense dames sterk en de voorsprong was al gauw 4-8. De service kanonnen werden weer geladen en de dames konden zich focussen op hun eigen spel. In deze set werden de rollen omgekeerd en leek Rijswijk onder de indruk van het spel van Woerden! Vanaf een stand van 17-20 zetten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 een sprint in en wonnen de set met 18-25.

De vierde set voelde de dames zich onverslaanbaar en wisten hun flow van de tweede en derde set door te pakken. Met veel servicedruk wisten de meiden een voorsprong van 10 punten te pakken (6-16) en uit te breiden (10-22). Met enthousiasme, vertrouwen in eigen kunnen en plezier in eigen spel wisten de dames de set, en daarmee de wedstrijd, mee naar huis te nemen met een prachtige en indrukwekkende stand van 11-25.

Volgende week speelt Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 in eigen hal tegen Switch Dames 1, een tegenstander die ze de afgelopen seizoenen nog niet hebben gezien. De dames gaan deze week hard trainen en hopen hun positieve flow mee te kunnen nemen naar komende wedstrijd. Zien we jullie om 15:45 uur in de Thijs van der Polshal, om hopelijk de volgende winst binnen te slepen?