Quadrant Bouw VTC Woerden houdt gelukkig toch de winst in handen!

Verslag door Esther van Sligtenhorst

Na vorige week onze eerste wedstrijd te hebben gespeeld met een hoop spanning mochten wij afgelopen zaterdag weer een hele leuke pot spelen tegen Switch DS1. Er was wat vertraging door de wedstrijd van Dames 3 voor ons waar twee van onze teamgenoten nog druk in de weer waren; 1 op de bok en de ander als coach. Hier moest dus eerst flink aangemoedigd worden door de overige dames voor we van start konden.

Met wat uitloop gingen de Dames van VTC Woerden van start en was er een hoop publiek gekomen voor deze leuke pot. De eerste set liep voorspoedig, na een service serie van 5 punten van Merel van der Veer én na de service serie van Tamar Woudenberg van maar liefst 14 punten hadden de dames de smaak goed te pakken en konden ze Switch goed onder druk te zetten. Hierdoor eindigde de set dan ook in 25-8 voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden.

Met dit vooruitzicht gingen de dames de tweede set in, maar Switch zat beter in de wedstrijd en wisten de dames van VTC Woerden goed onder druk te zetten met hun slimme spel. De dames van VTC Woerden waren het hier even kwijt, en hierdoor verloren ze de tweede set met 14-25.

Tijd voor de derde set, waarin de dames van VTC woerden toch weer even een tandje erbij moesten zetten. En dit ging zeker gebeuren, op de helft van de derde set wisten de dames zich terug te vechten in de wedstrijd en werd het een ontzettend spannend einde van de derde set met een ontzettend goede service serie van Lize van Vliet zonder dat ze door had dat de tegenstander al op 24 punten stond. Helaas eindigde ook de derde set in het voordeel van Switch met een nipte 27-29.

Maar de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden wisten het goede spel van het einde van de derde set mee te nemen naar de vierde set. Met een service kanon van zowel Rebecca van Katwijk als Rosa Helmantel konden de dames de druk er weer goed opzetten bij Switch waardoor er weer positieve energie vloeide en dit resulteerde in een mooie 25-21 voor de vierde set.

Deze winst moest mooi in onze hal blijven dus moesten de dames ook de vijfde set even binnen harken, en met de strijdlust van de vierde set gingen ze goed van start. Ook hier kwamen de service kanonnen weer goed van pas, dit keer waren het Manon Kwakkenbos en Rebecca van Katwijk die de smaak goed te pakken hadden. Deze set eindigde in een lekkere 15-4 voor de dames van VTC Woerden!

Zaterdag 7 oktober staat er om 15:30 weer een leuke pot op de agenda. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden reizen af naar Stolwijk om een leuke pot te spelen tegen Dosko DS 1. Benieuwd of de dames de winst mee naar huis nemen of kom je ook kijken?