Quadrantbouw VTC Woerden dames 1 verliest van Dosko dames 1

Verslag door Lize van Vliet

Op 7 oktober stond de tweede uitwedstrijd op het programma voor de dames uit Woerden. Tegen een nog onbekende tegenstander en in een onbekende hal in Stolwijk.

Al snel bleek dat het een zware wedstrijd ging worden voor Quadrantbouw VTC Woerden dames 1. De dames uit Woerden konden deze wedstrijd niet genoeg druk zetten om het voordeel aan hun kant te leggen. Daarentegen wist Dosko juist vanuit alle aanvalshoeken druk kunnen leggen. Voornamelijk op het midden waren zij ijzersterk. Waardoor VTC Woerden dames 1 even zoekende waren in de verdediging.

Waar de Woerdense dames nog zoekende waren in de verdediging, zat er aan de kant van Dosko er vaak een handje onder en wisten ze de bal regelmatig in het spel te houden. Hierdoor was het even zoeken hoe de ploeg uit Woerden de ballen slim neer kon leggen en ondertussen de aanvallen van de tegenstander onder controle kon krijgen. De eerste twee sets gingen dus ook naar de dames uit Stolwijk met 25-19 en 25-21. De derde set begon moeizaam tot een stand van 12-06 voor Stolwijk. Woerden gaf niet toe en vocht terug tot een voorsprong van 15-14. Er werd slimmer gespeeld en er werden meer ballen van de grond gehaald. Dit resulteerde in een knappe setwinst van 25-23. De vierde set begon Woerden met goede moed. Helaas was Dosko ook deze set sterker dan VTC Woerden dames 1 en wonnen zij de set met 25-16 en de wedstrijd met een 3-1 winst. Het was een wedstrijd waaruit de dames van VTC veel kunnen leren en meenemen in hun spel de rest van het seizoen.