Leerzame wedstrijd voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 tegen VV Utrecht

Verslag door Rosa Helmantel

Op 27 februari stond voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 de volgende wedstijd voor de deur. De donderdag ervoor speelden zij een oefenpot tegen Taurus DS1, waarin zij oefenden met gas geven vanaf de eerste minuut van de wedstrijd. Want dat was de opdracht voor deze zaterdag:  bluffen en gas geven vanaf het eerste moment tegen VV Utrecht. Focus op set 1 en 2 en daarin knallen.

De dames uit Woerden gaven gehoor aan deze opdracht van hun coach. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd spatte de overtuiging ervan af. Er werd hard gewerkt, veel van de grond gehaald en tegelijk ook geklapt voor mooie ballen van de tegenstander. Want dat was wel duidelijk: die kunnen wel een balletje slaan. Met onder andere de zuivere passes van libero Jiske Vrolijk en felle aanvallen van diagonaal Esther van Sligtenhorst, werd de set een nek-aan-nek race met de Utrechtse dames. Tot 24-24 gingen de teams gelijk op, maar helaas trokken de dames uit Woerden aan het kortste eind. De set werd door VV Utrecht gewonnen met een eindstand van 26-24.

De tweede set startten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 met een voorsprong, die met een sterke serviceserie van VV Utrecht werd ingehaald. De dames uit Woerden stonden al snel met 19-10 achter. Na een time-out van coach Mark wisten de dames tot 22-17 terug te komen. Er werd door de dames uit Woerden nog steeds hard gewerkt en de bluf die zij in de eerste set lieten zien, kwam langzaam weer terug. VV Utrecht nam een time-out, waarna zij de set binnensleepten met een eindstand van 25-19.

In de derde en vierde set raakte de koek bij de dames uit Woerden langzaamaan op. Twee sets lang gaven zij vol overgave wat zij hadden en lieten zij mooi spel zien. Met een magere hoeveelheid speelsters aan de kant moesten de Woerdense dames de restjes energie voor de laatste sets uit zichzelf halen. Dat lukte, maar helaas zonder resultaat: de Utrechtse dames wonnen beide sets overtuigend.

Helaas zonder winst, maar met een goed gevoel over deze wedstrijd, keren de dames terug naar Woerden. ‘Dit is waar je voor volleybalt, toch?!’ De dames uit Utrecht bleken te sterk en vormden bovendien een leuk team om tegen te spelen. Volgende week zaterdag 3 februari is het weer zo ver: het is dan weer Super Saturday! De dag belooft een spektakel te worden, onder andere met onze wedstrijd tegen Thor Dames 1 om 19:00u. Zien we u daar om het feestje met ons te vieren?!