Ondanks goede pot voor Quadrant Bouw VTC Woerden is kampioenskandidaat Vives toch een maatje te groot

Verslag door Merel van der Veer

Afgelopen zaterdag mochten de dames uit Woerden het opnemen tegen de koploper in de competitie, Vives dames 1. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 heeft na een week flink trainen, alle fijne kneepjes van Vives uit hun hoofd geleerd. Waar de gaten liggen, op wie er geserveerd moest worden, waar de prioriteit in de blokkering lag, ze wisten het allemaal dankzij het game-plan van trainer en coach Mark Hakhof. Voor de wedstrijd begon, werd nog even duidelijk gemaakt dat er in een wedstrijd tegen de koploper niets te verliezen is. Het enige wat je kunt doen is bluffen, plezier maken en je huid duur verkopen!

Vives mocht direct beginnen met serveren en pakte met wat flinke kanonskogels op de Woerdense achterlijn direct een voorsprong van 0-3. Met nog een poging om de achterlijn te raken, serveerde het team uit IJsselstein het vierde punt uit en was het de beurt aan Woerden. Met het game-plan in het achterhoofd werd de service mooi op het doelwit geplaatst. Mede dankzij scherpte aan het net en in het achterveld kwamen de dames weer op een goede voorsprong, 6-3. Het was hierna helaas toch weer de beurt aan Vives, die met wederom een ijzersterke service toch weer op een drie punten voorsprong kwam, 6-9. De stand ging hierna iets gelijker op, maar toch was Vives dames 1 degene die steeds een puntje meer pakte. Quadrant Bouw VTC Woerden ging strijdend ten onder in de eerste set met een stand van 17-25.

De tweede set begon positiever voor de dames uit Woerden. Zij wisten hun voorsprong vast te houden tot een stand van 9-7. De coach van Vives dames 1 zag dit ook en zette gauw een dubbele wissel in. Deze wissel bleek een slimme keuze aan de kant van IJsselstein, want hiermee wisten zij de voorsprong terug te pakken, 11-14. Ook Woerden zette een wissel in, in de hoop weer terug op voorsprong te komen, maar toch bleek Vives weer een tandje te sterk. Op een stand van 14-24, wist Woerden toch nog even het gaspedaal te vinden en liet de dames van Vives welgeteld vier punten op set-point staan, ze wisten terug te komen tot 18-24. Maar helaas wisten de dames uit IJsselstein toch ook dat laatste punt binnen te slepen. De tweede set eindigt in een stand van 18-25.

Ook in de derde set startten de dames uit Woerden met een fikse achterstand, 1-6 was het deze keer. De dames uit Woerden weten niet van opgeven en vochten terug tot een stand van 6-9. Quadrant Bouw VTC Woerden had de smaak te pakken en wisten bij te houden tot 9-11, waarna Vives weer een wissel aanvroeg. De dames uit IJsselstein wisten hiermee de voorsprong weer te vergroten tot 12-16. De service ging een aantal keer over en weer, maar vanaf een stand van 16-21 wist Vives weer de touwtjes in handen te nemen. Met set-point voor Vives probeerde coach Mark Hakhof nog een laatste hulpmiddel in te zetten, onze jeugdspeelster Imke Hoogeveen. Helaas kon de service van Vives weer een heuse kanonskogel genoemd worden en namen zij ook deze set mee naar IJsselstein, 16-25.

Set 4 was voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 nog zeker niet opgegeven en met nog genoeg bluf en energie wisten de dames een flinke voorsprong te pakken, 6-3. Deze voorsprong werd lang behouden, maar vanaf 14-12 zette de dames van Vives de wedstrijd in een hogere versnelling. Al gauw wist Vives de voorsprong in hun voordeel te zetten en stond er een stand van 17-19 op het tel bord. Met nog een wissel en een time-out aan de kant van Woerden werd geprobeerd dit laatste setje toch in Woerden te houden. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 was in deze set dichterbij dan in de voorgaande sets en wisten terug te vechten tot een stand van 20-23. Helaas bleek toch weer waarom Vives op nummer 1 staat. Ze zijn een ijzersterk team en pakte ook deze set met een stand van 20-25.

Ondanks de Woerdense muur aan het net, met in de blokkering onder andere de middens Lize van Vliet en Esther van Sligtenhorst, en scherpte in het hele veld, was Vives toch echt te sterk. Met een 4-0 winst liet Vives weer even zien hoe zij op die eerste plek zijn gekomen. Balen voor de dames uit Woerden, maar gelukkig waren zij tevreden met de tegenstand die zij geboden hebben. Met opgeheven hoofd verliet ook Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 de zaal. Komende twee weken is het voor de Woerdense dames hard trainen en het nieuwe game-plan voor de volgende wedstrijd stampen. Op zaterdag 1 april, 15:45 uur, mogen de dames het weer in eigen hal opnemen tegen Leython DC dames 1. Hopelijk mogen we jullie op deze dag verwelkomen in de zaal om een potje stunten te bekijken! Met jullie aanmoediging hopen wij toch wat punten in Woerden te houden. Tot dan!