Op Super Saturday weten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden een puntje in Woerden te houden

Verslag door Lucia Roos

Naar deze zaterdag werd al lang uitgekeken, dit omdat het niet zomaar een zaterdag was maar Super Saturday. Wat inhoudt dat er op een groot overdwars veld werd gespeeld met groene lijnen. Zowel dames 1 als heren 1 kwamen thuis in actie. De dag werd gekenmerkt door veel publiek, muziek, een springkussen en vooral een hele goede sfeer. Al vroeg stonden er veel meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 in de hal, de één om een wedstrijd te fluiten of te coachen van de jeugd en de andere achter de bar. Maar de dames keken het meest uit naar hun eigen wedstrijd die om 15:45 begon tegen Taurus dames 1. De wedstrijd begon anders dan normaal. De lichten werden gedempt, zaklampen in het publiek werden aangezet en zelf een rookmachine kwam erbij kijken… 1 voor 1 werden de meiden uit Houten en natuurlijk de thuisspelende meiden uit Woerden onthaald. Dit maakte dat de meiden nog meer zin hadden om een super spannende wedstrijd neer te zetten!

Na dit gave onthaal kon set 1 gaan beginnen. De dames uit Woerden startte met de gedachte in het achterhoofd: ‘We hebben niks te verliezen en zij alles’. Wat voorafgaand duidelijk werd gemaakt door coach Mark Hakhof. Met deze instelling kwamen de thuisspelende meiden dan ook al snel op een 10-7 voorsprong. Deze voorsprong ging de set gelijk op met 13-13 en 16-16 op het scorebord. Hierna liepen de meiden uit Houten uit tot 16-20. Maar met goede wissels en volle overtuiging in het spel wisten de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 de stand om te draaien tot een 21-20. Goede aanvallen van onder andere Babette Vrolijk volgde, wat uiteindelijk ertoe leidde dat de Woerdense dames als eerst bij een setpoint kwamen: 24-23. Deze spannende set werd helaas alsnog uit handen gegeven. Met een 24-26 op het scorebord trokken de meiden uit Houten aan het langste eind.

Hoewel set 2 weer met een voorsprong begon van 7-6 konden de meiden uit Woerden dit helaas niet vasthouden in deze set. Door goed spel van Taurus dames 1 volgde een 11-15 en 14-20 op het bord. Hoewel er hard werd gewerkt lukte het niet om het net zo spannend te maken als in de eerste set, dit resulteerde in een 16-25 verlies voor de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1.

In set 3 ging het weer gelijk op en weten de meiden uit Houten een kleine voorsprong te pakken van vier punten: 6-11. Een aantal fouten bij de tegenstander en een goede serviceserie van Babette Vrolijk bracht de stand weer terug naar 10-12.

De dames uit Woerden gingen er nog meer in geloven en durfde met nog meer lef te spelen, wat resulteerde in een 17-17 op het scorebord. Aan het eind van de derde set lukte alles bij de meiden uit Woerden en werd er erg goed spel neergezet, zowel serverend door onder andere Tamar Woudenberg als aanvallend door onze (onofficiële) midden Esther van Sligtenhorst. Dit heerlijke sfeertje binnen en buiten het veld resulteerde dan ook in een winst in de derde set!

In de vierde set ging het nogmaals gelijk op, van 5-5 tot 10-10. Mooie aanvallen van de meiden uit Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 resulteerde in een 15-12 voorsprong. Die voorsprong veranderde al snel in een gelijke stand van 15-15 en 20-20. Het publiek en de thuisspelende meiden hadden erg veel zin in een vijfsetter. Er werd geknokt in deze super spannende set. Maar zodra de meiden uit Woerden bij de ‘big points’ boven de 20 kwamen hebben ze de set helaas toch uit handen gegeven. De laatste set is geëindigd met 25-20, wat resulteerde in een 3-1 verlies. Ondanks het verlies zijn Woerdense meiden en coaches erg trots op de gewonnen set. En hebben ze enorm genoten van de sfeer die is neergezet op deze gave Super Saturday!

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 wisten een puntje in woerden te houden en een super spannende eerste set te spelen waarmee de Super Saturday erg geslaagd was. Komende wedstrijd spelen de meiden uit Woerden ook weer thuis om 15:45. Dit keer tegen een oude bekende van vorig jaar: Eline Duurkoop, die dit seizoen aansloot bij Vives DS1.  Kom dat zien op zaterdag 18 maart!