Quadrantbouw VTC Woerden weet niet te stunten tegen Sovoco Dames 1

Verslag door Tamar Woudenberg

Afgelopen zaterdag 4 maart werd er door de eerste damesploeg van VTC gespeeld tegen Sovoco DS1 in Soest. Waar er in de thuiswedstrijd nog werd gestunt tegen dit geroutineerde team door twee sets te pakken, konden de Woerdense dames mede wegens een niet optimale opstelling deze zaterdag niet dezelfde weerstand bieden. De wedstrijd ging verloren met 4-0.

Alle focus was gericht op het winnen van de eerste set. Zou deze gewonnen worden, dan zou dat net als bij de thuiswedstrijd een mentale klap kunnen zijn voor Sovoco. Gretig werd begonnen aan de eerste set in het kleine halletje van Soest, waar iedere wedstrijd net iets intenser wordt beleefd dan ergens anders. Lang gaat het gelijk op, en wordt er gewaagd en bewust gespeeld aan beide kanten. Tot aan 10-10 blijft het gelijk, waarna de Woerdense dames een gaatje weten te slaan naar 10-12. Helaas weten de ervaren speelster uit Soest dit bij 13-13 al weer te dichten en wat extra gas te geven. Verdedigend komt de ploeg uit Woerden in de problemen, en komt net niet snel genoeg tot eigen score. De eerste set eindigt ondanks het vlammede begin in 25-17 voor Soest.

Het begin van de tweede set werd getekend door eigen fouten wat Sovoco meedogenloos wist af te straffen. Al snel keken de dames tegen een achterstand aan van 18-5. Verschillende wissels aan Woerdense kant trachtten het verschil te maken, waaronder libero Jiske Vrolijk, die voor de gelegenheid de passerloper positie bekleedde. In de slotfase weten de dames de juiste taken weer uit te voeren en zich te herpakken. Er worden nog 7 punten gescoord voordat Sovoco de set weet af te sluiten: 25-12.

De derde set pakken de Woerdense dames door met het eindspel van de vorige set. Lang weten de dames bij te blijven en hun punten te scoren. Ook series aan de kant van Soest weten de Woerdense dames al sneller af te kappen dan in set 1 en 2. Daarentegen had Sovoco steevast maar één punt nodig om de series aan Woerdense kant te stoppen, waardoor zij in de loop van de set uitliepen met een voorsprong. Via 4-4, werd het 15-10 en ging de set, ondanks het goede spel, verloren met 25-15.

In de vierde set bleef Sovoco de touwtjes in handen houden. De druk op de Woerdense dames werd vergroot, waardoor de dames uit Soest steeds vaker de perfecte rallypass konden brengen en veelvuldig het midden konden gebruiken. De verdediging van Quadrantbouw VTC Woerden was hier niet tegen bestand en zo ging ook de laatste set verloren met 25-12.

Ondanks de ingecalculeerde nederlaag hadden de dames toch gehoopt een punt mee naar huis te kunnen nemen. Volgende week zaterdag 11 maart wordt er weer een wedstrijd gespeeld tegen Taurus DS1 in eigen hal. Deze dag is er ook vrijwilliges/sponsor dag én speelt VTC Woerden Heren 1 een thuiswedstrijd. Bent u er ook bij om deze Super Saturday mee te maken?