Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 neemt 2 punten mee uit de hel van Protos na een spannende vuurzee

Verslag door Rebecca van Katwijk

Bluffend de rest van het seizoen door is een afspraak die de meiden van VTC Woerden dames 1 afgelopen week hebben gemaakt. “Het gaat niet om het resultaat, maar hoe wij het spelletje spelen” aldus hoofdtrainer Mark Hakhof. Dat spelletje hebben de dames afgelopen zaterdag tegen Protos zeker gespeeld. Na een spannende wedstrijd van ruim 2 uur zijn er 2 punten mee terug naar Woerden.

De wedstrijd begon onrustig en gespannen. De fans van Protos hadden een goede trommel op de tribune. De trommel uit Woerden was ook mee, maar die moest al snel van de spelersbank af. Gelukkig hebben de Woerdense dames twee trouwe supporters die elke wedstrijd op de tribune zitten. Trommelen op de tribune mag wel en dat hebben onze supporters zeker laten horen, bedankt daarvoor!!

De eerste set gingen de beiden teams gelijk op tot een stand van 9-9. Er werd plezier gemaakt met elkaar en hard gevochten voor elke bal, dit was helaas nog niet genoeg. USV Protos dames 1 wist de eerste set met 25-19 te winnen.

De tweede set keek VTC Woerden dames 1 al snel tegen een achterstand aan van 14-8. Na een aantal wissels, services series en tactische ballen wisten de Woerdense dames terug te komen naar 23-23. Na een prachtige serve en tactische doortikbal van Lucia Roos wist Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 de set te winnen met 23-25.

In de derde set had VTC Woerden het zwaar met de servicedruk van de meiden van Protos. Er werden wijzingen gemaakt in de opstelling, ballen van de vloer geveegd en hard gevochten, maar dat was niet genoeg. De derde set gaat met 25-12 naar Protos.

In de vierde set wisten de dames van VTC Woerden dat dit een alles of niets set zou worden. Coach Mark Hakhof zette de opstelling anders neer om te gaan stunten in deze set. De set startte met een service serie van Lianne De Langen met een setstand van 3-8 als gevolg. De dames zaten heerlijk in de flow. Er werd nog harder aangevallen, nog meer gedoken voor elke bal, nog meer killblocks gemaakt en nog harder geserveerd. Toch kwam Protos goed terug tot een gelijke stand van 15-15. De meiden van Protos zetten een sprintje in naar de 19-16. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 moesten nu alles op alles gaan zetten in de hel van Protos. Deze set was een grote stunt, want die ging met 24-26 naar de dames van Woerden. Er zou een vijfde set komen.

Al enorm trots op het resultaat dat er tot nu toe was neergezet, hadden de Woerdense dames zin om nog door te vechten in deze vuurzee. De dames van VTC Woerden waren vermoeid en het lukte allemaal net niet. Bij een stand van 12-5 nam de Woerdense coach een time-out om aan te geven dat er vrijuit gespeeld moest gaan worden, de Woerdense dames gaven nog niet op. Bij een stand van 14-9 was het de beurt aan Esther van Sligtenhorst om te gaan serveren. Over bluffen gesproken, was dit een heel goed voorbeeld. Waar zij normaal onzeker is over haar sprongserve, heeft ze 4 aces gescoord en kwam Woerden terug naar 14-11. De laatste set hebben de Woerdense dames niet gewonnen, maar ze kijken terug op een leuke wedstrijd met spelplezier, bluf en enorm veel vertrouwen in elkaar. Dit is uitgebreid gevierd met hapjes, drankjes en dansjes in Utrecht.

Komende twee weken gaat er keihard getraind worden om zaterdag 4 maart weer te stunten en ditmaal tegen Sovoco dames 1 in de Bunt in Soest. Zien we jullie daar?