Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 wint in Houten!

Verslag door Manon Kwakkenbos

Afgelopen zaterdag trapten de meiden een week met 3 wedstrijden af in Houten tegen Taurus dames 2 . De laatste keer dat de meiden van VTC Woerden tegen de dames van Taurus speelden was tijdens Super Saturday en werd er met 4-0 gewonnen. De taak voor de meiden was dan ook om dit nog een keer te herhalen.

In de eerste set gingen de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 sterk van start. De servicedruk was hoog en zorgde voor problemen bij Taurus. Dit resulteerde in veel gescoorde aanvallen vanuit VTC en een eerste set die uitkwam op 25-12 voor de meiden van VTC Woerden Dames 1.

In de 2e set ging het meer gelijk op. Taurus liet beter spel zien en bij Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 kwamen er langzaam aan meer foutjes in het spel. Bij een stand van 19-18 voor Taurus nam coach Mark Hakhof een time-out. In deze time-out werden de meiden goed aangesproken op het spel van dat moment. Dit zorgde ervoor dat de meiden van VTC Woerden Dames 1 met nieuwe strijdlust het veld in gingen. Door deze extra energie wonnen de meiden de set met 25-20

In de 3e set werd de energie van de 2e set meegenomen en werd er sterk begonnen aan de set. Een sterke service druk en de juiste wissels op het juiste moment legden de basis voor een 25-18 overwinning in de 3e set.

In de laatste set wilden de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 nog één keer laten zien wat ze in huis hadden. Onder het gezang vanaf de bank zorgden de meiden voor goed volleybal. Aan het einde van de set werd Debbie van Dijk in het veld gezet. Dit betekende de terugkeer van deze passer-loper in Dames 1 na een lange blessure. Deze set werd met 25-14 ook gewonnen door VTC.

Komende week spelen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 nog 2 wedstrijden. De eerste hiervan is tegen VTC Woerden Dames 2 voor een plekje in de halve finale van de beker. Wie zien wij donderdagavond om 21:00 uur in de hal?