Quadrant Bouw Woerden VTC Woerden dames 1 door naar de halve finale in de beker

Verslag door Rebecca van Katwijk

Donderdagavond was het zo ver, de kwartfinale van de beker. Dit keer tegen een wel hele bekende tegenstander; onze eigen VTC Woerden dames 2. Een tribune vol met VTC Woerden fans (want ja, klappen bij elk punt, ongeacht het team) en 3 trommels, dit belooft een spektakel te worden.

Aan het begin van deze week kregen we goed nieuws, Debbie van Dijk was volledig terug na een langdurige knieblessure. Helaas ging het tijdens het inslaan weer mis… Hopelijk valt het mee en kunnen we snel weer van Debbie genieten in het veld.

In de eerste set zat onze gretigheid er al goed in. We begonnen de wedstrijd scherp én met servicedruk. Dames 1 wist haar eigen spelletje te spelen, maakte plezier en liet zich niet gek maken. De eerste set ging met 25-14 naar de meiden van VTC Woerden Dames 1.

De tweede set ging gelijk op tot 5-5 en daarna wist VTC Woerden Dames 2 een flinke voorsprong te behalen. Op 5-7 nam coach Mark Hakhof een eerste time-out, gevolgd door een dubbele wissel. Op een stand van 12-17 riep Mark Hakhof de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 opnieuw bij elkaar. Er moest iets veranderen, terug naar ons eigen spel, fouten eruit en opnieuw met overtuiging spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Vol vertrouwen konden de meiden van Dames 1 gas geven om de achterstand in te halen. De coach van Dames 2 probeerde de meiden van VTC Woerden Dames 1 nog te remmen door een time-out in te zetten, maar daar gaven de meiden geen gehoor aan. VTC Woerden Dames 1 wisten de set recht te trekken in de big points (boven de 20). De meiden hebben presteren in de big points echt moeten leren het afgelopen seizoen. Met resultaat, de tweede set ging met 25-22 naar Dames 1.

De derde set was wederom een nek aan nek race tussen beide teams, allebei gebrand om deze set naar zich toe te trekken. Dames 1 beginnen met een kleine achterstand, maar komt terug tot een 11-11. Dames 1 wist uit te lopen tot een stand van 14-11. Na een time out van VTC Woerden Dames 2 wisten ze zich terug te knokken naar 18-18. Er werden lange rally’s gespeeld, ballen van de vloer gehaald en er werd aan beiden kanten niet opgegeven. Aanvoerster Tamar Woudenberg wist doormiddel van een prachtige serviceserie de meiden van Dames 1 op een 22-18 voorsprong te brengen. Een setstand van 25-21 voor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 resulteerde in een 3-0 overwinning en dus een plekje voor de meiden in de halve finale van de bekercompetitie. Iets waar ze trots op mogen zijn!

Vanavond speelt VTC Woerden dames 1 wedstrijd nummer 3 van onze wedstrijdmarathon. Dit keer tegen Waterlanders Dames 1 in Nieuwkoop, dus een bijna thuiswedstrijd. Zien we jullie daar?!