Quadrant Bouw VTC Woerden morst geen enkele set

Verslag door Tamar Woudenberg

Afgelopen vrijdagavond speelde de Woerdense formatie tegen Waterlanders Dames 1 in Nieuwkoop. Met al twee wedstrijden in de benen van eerder deze week, en een kranig verwerend Waterlanders, werd het een zwaarbevochten 0-4 overwinning. Daarmee heeft Quadrant Bouw VTC Woerden deze week in drie wedstrijden nog geen enkele set laten liggen.

De eerste set werd meteen scherp gestart aan Woerdense kant. Passjes werden afgeleverd, set-upjes werden verdeeld, en de aanvallers konden op zoek naar de gaatjes in het veld bij de Waterlanders. Hierdoor kwamen de dames al snel op een voorsprong. De Nieuwkoopse formatie wist echter veel te onderscheppen, wat het uitbouwen van de voorsprong lastig maakte.  Halverwege de set weet Waterlanders een tandje bij te schroeven en weet de Woerdense passlijn onder druk te zetten met een stevige serviceserie. De dames van VTC weten zich er uit te werken en de touwtjes weer in handen te nemen en de set eindigt in 19-25 voor Woerden.

De tweede set hapert de machine van Woerden. Waterlanders weet wederom een serviceserie neer te leggen, en de Woerdense dames weten de bal niet bij de tegenstander op de grond te krijgen, met een 8-1 achterstand als resultaat. Gelukkig werd deze achterstand direct weer weggepoetst met een eigen serviceserie. Met hernieuwde energie wordt het spel weer opgepakt en een voorsprong uitgebouwd van 7 punten. Dan komt de ploeg uit Nieuwkoop weer met een servicekanon. De Woerdense dames weten de serie pas laat te onderbreken, waarmee zich bij 20-20 toch nog een spannende slotfase van de set ontketent. Aan beide kanten wordt ontzettend hard gevochten met lange rally’s als gevolg. Quadrant Bouw VTC Woerden trekt aan het langste eind: 23-25.

De derde set verloopt constanter. Het gaat lang gelijk op, maar Waterlanders weten het heft in handen te nemen en een kleine voorsprong te pakken. Bij 19-16 komt Imke Hoogeveen binnen de lijnen bij de Woerdense ploeg, die haar invalbeurt weet te bekronen door meteen een ace te serveren. Met frisse, onvermoeide benen geeft ze de Woerdense dames het nodige duwtje in de rug en wordt de derde set met 21-25 binnengesleept.

Nog één laatste set alles uit die vermoeide benen halen; dat was het doel voor set vier.

Vanaf het eerste moment werd er met overtuiging gespeeld. De verdediging was zelfs zo vlijmscherp dat de wedstrijdbal het begaf en er verder gespeeld moest worden met een nieuwe bal. Er volgt een waanzinnige serviceserie van Manon Kwakkenbos, en Lize van Vliet weet het midden potdicht te zetten met haar blokkering. Het verzet van Waterlanders, wat zich de hele wedstrijd lang kranig had verweerd, breekt. Zo trekt Quadrant Bouw VTC Woerden ook de laatste set naar zich toe met 11-25 en wint daarmee de wedstrijd met 0-4.

De Woerdense dames zijn een weekje wedstrijd-vrij waarin de nodige rust gepakt zal worden. De eerstvolgende wedstrijd wordt op 2 maart om 19.00 uur gespeeld in de Thijs van der Polshal tegen directe concurrent Leython DC Dames 2. Zien we u dan?