Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 houdt 4 punten in eigen huis door met 3-1 te winnen van Leython DC DS2

Verslag door Lucia Roos

Na een wedstrijd vrije week en verschillende bezoekjes aan diverse skigebieden in Oostenrijk was het deze week weer tijd om volle bak te trainen. Manon Kwakkenbos haar vrijwilligerswerk op de pistes viel helaas buiten de wedstrijd vrije week waardoor die er niet bij kon zijn bij de wedstrijd tegen Leython. Gelukkig was Femke van Leeuwen, voor sommige speelsters een oud bekende, bereid om met ons mee te spelen.

De dames uit Woerden en de dames uit Leiderdorp hebben al meerdere keren stuivertje gewisseld wat betreft de 5e en 6e plek. Waardoor op voorhand al bekend was dat dit wel eens een spannende pot kon gaan worden. De eerdere wedstrijd op 11 november werd met 3-1 door Leython DC DS2 gewonnen waardoor de Woerdense dames bereid waren om alles op alles te zetten om deze keer met de winst ervan door te gaan.

Aan het begin van de eerste set werd al snel duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren en gelijk op gingen. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden hadden veel controle in de pass en wisten de hoekjes bij de tegenstander te vinden. Ook was een ander hoogtepunt van deze wedstrijd al in set 1 terug te zien: de aces. Aan de kant van Leython DC DS2 werden mooie aanvallen gescoord. Maar de dames uit Woerden wisten aan het langste eind te trekken en sleepte deze set binnen met 25-23.

In het begin van set 2 weten de dames van Quadrant Bouw VTC een kleine voorsprong vast te houden tot 6-6. Daarna weten de dames uit Leiderdorp uit te lopen naar een 8-13 voorsprong. Waarna 11-17 op het scorebord volgde. Hierna kwam Tamar Woudenberg aan serve en die wist een sterke serviceserie neer te zetten waardoor de dames uit Woerden terugkwamen tot 16-17. Maar daarna weet Leython DC DS2 een eindsprint in te zetten en halen zij de set binnen met 17-25.

In de derde set ging het tot 14-14 gelijk op. Hierna was het wederom Tamar Woudenberg die met haar sterke service de stand weet uit te breiden tot een 19-14 voorsprong voor Quadrant Bouw VTC Woerden DS1. Hierna volgde nog mooie aanvallen van Lize van Vliet en Rebecca van Katwijk wat uiteindelijk resulteerde in een overtuigende setwinst met 25-15 op het scorebord.

In de vierde set wisten de dames uit Woerden ook een voorsprong op te bouwen. Met als gevolg 9-5, 18-7 en 20-11 op het scorebord. Toch wisten de dames uit Leiderdorp nog even gas te geven en terug te komen tot 23-17. Maar de Woerdense dames hielden het hoofd koel en wisten de winst binnen te halen met 25-19 op het scorebord. Na het eerdere verlies tegen deze concurrent is er duidelijk progressie geboekt binnen het team uit Woerden. En deze progressie was terug te zien in het spel en werd terecht beloond met vier punten, waarmee zij hun vijfde plek in de poule verstevigen.