Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 houdt zicht op promotie dankzij winst op Villa Dorrestein ZVH

Verslag door Jiske Vrolijk

Deze week stond wederom een spannende wedstrijd op het programma voor Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1. In Zevenhuizen werd gespeeld tegen de huidige nummer twee van de competitie, Villa Dorrestein ZVH dames 1. Afgelopen november wist VTC Woerden dames 1 al te stunten door met 3-1 te winnen. De ploeg uit Zevenhuizen noemde het spel van Woerden destijds ‘va-banque’. Dit begrip wordt sindsdien gezien als een mantra. Ook deze wedstrijd werd hier weer naar gehandeld door VTC Woerden. De spannende vijfsetter resulteerde namelijk in een 2-3 overwinning voor de dames uit Woerden.

De laatste loodjes van de competitie zijn aangebroken. Voor VTC Woerden en ZVH stonden deze wedstrijd dan ook belangrijke punten op het spel in de strijd om promotie. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd. Mede door sterke serviceseries van Rebecca van Katwijk en Lize van Vliet werd een voorsprong gepakt die niet meer uit handen werd gegeven. De eerste set ging met 19-25 naar VTC Woerden dames 1.

De tweede set ging het wederom hard tegen hard. Aan beide kanten werd sterk verdedigd en werden de punten mooi afgemaakt in de aanval. De ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd. Toch wist VTC Woerden dames 1 aan het einde van de set een gat te slaan. Ditmaal door een sterke serviceserie van Sascha van Arnhem. Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 won ook de tweede set met 19-25.

De dames uit Zevenhuizen gaven zich echter nog niet gewonnen. Veel eigen fouten en onrust aan de kant van Woerden zorgden ervoor dat zij de punten niet meer wisten af te maken. In combinatie met het sterke tactische spel van ZVH zorgde dit ervoor dat de achterstand niet meer kon worden ingelopen. Villa Dorrestein ZVH won de derde set met 25-17.

Ook in de vierde set was de rust nog niet teruggekeerd bij VTC Woerden dames 1. Toch wisten zij in de buurt van het sterke ZVH te blijven. Zevenhuizen dames 1 trok deze set wederom aan het langste eind en won met 25-23.

De spannende, maar slopende wedstrijd werd bekroond met een vijfde set. Het werd een set met mooi spel en lange rally’s. Het bleef dan ook spannend tot het eind. Toch wist Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 te winnen met 13-15 en daarmee de wedstrijd met 2-3.

Drie zwaarbevochte punten gingen mee naar Woerden. Belangrijke punten in de strijd om plaats vier in de competitie. Om kans te blijven maken op plek vier, en daarmee mogelijk promotie, zal Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 hun winning streak proberen voort te zetten. Op 23 maart spelen zij om 16:45u in de Thijs van der Polshal tegen VollinGo dames 2. Zien we u daar?