Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 pakt sensationele 4-0 winst in eigen hal

Verslag door Merel van der Veer

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden mochten zich na een wedstrijdvrije week weer opmaken voor een potje in eigen hal. Een uur later dan normaal, namelijk om 16:45 uur, klonk het eerste fluitsignaal en begon de wedstrijd tegen Vollingo DS 2 uit Gouda. De vorige wedstrijd tegen de Gouwenaren eindigde in een 3-2 winst voor Woerden, waardoor de dames ontzettend gebrand waren om dan nu echt alle sets in handen weten te krijgen.

De eerste set begon met vleugels voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden. Punt na punt werd gescoord en de dames keken al gauw tegen een voorsprong aan. Op een stand van 20-5 (!!) riep de coach van VollinGo de dames bij elkaar, maar dit mocht niet voldoende baten. De Woerdense dames winnen de eerste set met een overtuigende stand van 25-11, wat helaas net niet resulteerde in een zelfgebakken taart van trainer en coach Mark Hakhof (tegenstander onder de 10 punten houden = taart van de trainer).

Set twee begon een stuk minder overtuigd en de teams gingen lange tijd gelijk op. De stand schommelde heen en weer tot 13-13, waarna Woerden toch het voortouw wist te nemen. Er kwam een klein voorsprongetje die de dames vast wisten te houden tot het einde van de set. Vanaf 20-16 nam Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 een sprintje en wisten ook deze set binnen te harken; 25-18 voor de Woerdenaren.

Set 3 begon nog een stukje minder overtuigend dan set 2. De dames van VollinGo DS 2 hadden de smaak te pakken en wisten een voorsprong op te bouwen van 6 punten. Gelukkig hadden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden de strijd nog lang niet opgegeven en schakelden een versnellinkje door. Met een goede service en scherpte door het hele veld wisten de dames deze achterstand in een serie weg te werken. Met een stand van 15-17 werd de wedstrijd even onderbroken door een flink beetje ‘sensa’ (sensatie). Na een meningsverschil en een goede (lange) discussie kreeg de coach van VollinGo een waarschuwing in de vorm van een gele kaart. De dames van Woerden smulden van deze sensa en wisten met dit vuurtje door te pakken tot de winst ook voor deze set in handen was, 25-20 voor Woerden.

De winst al in handen, maar nog niet klaar met deze pot. Ook de laatste set moest en zal in Woerden blijven. Met deze instelling begon de set in het voordeel van Woerden. Op een stand van 3-9 ging het toch weer even mis. De waarschuwing die in set 3 werd gegeven bleek niet voldoende, er kwam nog een schepje bovenop. Een rode kaart volgde voor de coach van de tegenstander, en toen was de discussie eindelijk een beetje gesust. De dames van Woerden lieten zich niet afleiden en stoomde in deze set wederom flink door. De voorsprong van 6 punten werd niet meer door de meiden van VollinGo ingehaald en ook deze set mocht in Woerden blijven. Deze set eindigde met een stand van 25-19 voor Woerden!

Met deze mooie winst vers in het geheugen gegrift kunnen de Woerdense dames dinsdag weer flink aan de bak om te trainen voor komende wedstrijd. Donderdag om 20:45 uur nemen ze het in de halve finale voor de bekercompetitie op tegen een nog onbekende tegenstander: Madjoe DS 1 uit Enkhuizen. Het wordt een flinke rit en een pittige pot, maar ook deze wedstrijd gaan de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden in met verlangens, enthousiasme en overtuiging. Wie weet tot donderdag in het verre Enkhuizen!