Net aan geen bekerwinst voor Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 in Enkhuizen!

Verslag door Esther van Sligtenhorst

Er stond een aardige tocht op de planning toen eenmaal bekend werd dat de dames uit Woerden hun halve finale van de beker in Enkhuizen moesten spelen. Dit betekende half 6 de auto in om op tijd aan te komen voor de wedstrijd van kwart voor 9. Maar de lange tocht deed niks onder aan het enthousiasme van de Woerdense dames die stonden te poppelen om te stunten deze wedstrijd. Niet alleen de dames uit Woerden waren aangekomen in de hal, maar ook heel wat trouwe supporters waren meegereisd naar het verre Enkhuizen om de dames te supporten.

Foto door Manon de Groot

De sfeer van alle meegereisde fans was gelijk te merken en Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 schoot dan ook uit de startblokken. Goeie services werden afgewisseld met mooie aanvallen. Dit resulteerde als snel in een time-out voor Madjoe DS1. Die na deze time-out wel weer bij wist te komen. Beide teams waren lang aan elkaar gewaagd. Op setpoint voor de uitspelende ploeg wist coach Mark Hakhof ‘de bekende wissel’ toe te passen: Imke Hoogeveen in brengen voor de service. Ook deze keer weet ze weer een ace te serveren waarmee de set beslist wordt in het voordeel voor VTC Woerden dames 1.

Vol goede moed werd er begonnen aan set 2. Deze set begon wat slordig aan beide kanten. Er werd veel uit geserveerd. Dat was dan ook wel kenmerkend aan deze wedstrijd: de vele fout-services maar in ruil daarvoor zijn er ook veel aces gescoord. In set 2 heeft met name Rosa Helmantel veel aces weten te scoren voor Quadrant Bouw VTC Woerden DS1. Het ging gelijk op met 11-11, 16-16 en 18-18 op het scorebord. Maar aan het eind van de set weten de dames uit Enkhuizen een voorsprong te pakken: 23-20. Het wordt nog even spannend met 24-23 als gevolg maar dan trekt Madjoe DS1 toch aan het langste eind.

In set 3 ging de stand net als in set 2 erg gelijk op! Maar toch wisten de dames van VTC Woerden net wat vasthoudender te zijn in hun aanval wat ervoor zorgde dat Madjoe hier toch iets tegen moest gaan doen. Madjoe D1 bracht hier Nicole Koolhaas weer in het spel, maar ook dit mocht niet baten en kon niet op tegen de dames van VTC Woerden! Deze wonnen ze gelukkig ook met 20-25.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden wilden deze vechtlust meenemen naar set 4 maar kwam er al gauw achter dat dit een lastige set ging worden. De dames kwamen op een achterstand van 8-2 maar gaven zeker nog niet op! Waar Madjoe bekender was met het lage plafond hadden de dames van VTC Woerden hier meer moeite mee! Dit resulteerde helaas in een set die met 25-19 naar Madjoe D1 ging.

Set 5 werd een hele spannende en er werd voor ieder punt hard gevochten door beide kanten. Het ging erg gelijk op van 5-5 tot 11-11 en dit werd ontzettend spannend. Aan beide kanten waren mooie dingen te zien maar uiteindelijk trok Madjoe D1 toch aan het langste eind en won deze pot met 15-12!

Wij zijn helaas niet tot de bekerfinale gekomen maar hebben hard gestreden en dit zijn we van plan aankomende zaterdag weer te gaan doen tegen Limes D2 om 14:00 in sporthal de paperclip in Vleuten. Komen jullie ons aanmoedigen?