Quadrantbouw VTC Woerden Dames 1 knalt het seizoen uit

Verslag door Lize van Vliet

Wat een vuur, wat een publiek en wat een emotie.

De laatste wedstrijd van de dames was er een om nooit te vergeten.

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Inter Rijswijk. Coach Mark waarschuwde het team al. Het was een jong team dat zo maar eens enorm gegroeid kon zijn. We mochten deze meiden niet onderschatten en dat was ook zeker terecht. De meiden van Inter Rijswijk brachten een goede service en zeker aanvalskracht mee naar Woerden.

Hierdoor liep het in de eerste set punt voor punt gelijk omhoog tot punt 15. Vanaf dit punt greep Woerden haar kans en zorgde voor een voorsprong van 7 punten. De meiden roken de winst van de eerste set en maakten het af met 25 -17 voor VTC.

In het begin van de tweede set gaven de Rijkwijkernezen het niet zo maar op. Zij schoten uit de startblokken en scoorden een voorsprong van 3 punten. De meiden van VTC trokken dit recht tot een tussenstand van 7-7, maar ook toen werd het ze moeilijk gemaakt door Rijswijk. Door een sterke service van Rijswijk konden zij een voorsprong trekken van 11-15. Dat liet het publiek op die heerlijke houten bankjes niet zomaar gebeuren. Het publiek van VTC liet hun oerkreten horen waardoor er binnen het team van Woerden nieuwe kracht ontstond en VTC in één klap 12 punten scoorde, en de set weer naar zich toetrok met een stand van 23-15. Woerden maakte het nog even spannend door Rijswijk terug te laten komen tot 24-21, maar maakte de set af met 25-21.

Zo pfff, dat was spannend, maar oh wat een heerlijke set was dit. Er werd een net spel neergezet en de tribune maakte er een feestje van. In de derde set wilden de meiden van Quadrant Bouw eens laten zien wat zij waard waren. En liet Rijswijk een poepie ruiken door een voorsprong te pakken van 21-11. Na een service serie van 3 punten van Rijswijk vond coach Mark het een idee om de meiden even uit hun leiden te verlossen met een time-out. Een slokje water en een paar druiven deden wonderen en Woerden stoomde door naar een overwinning met een stand van 25-16.

Ja toen was alleen de laatste set nog over. Een laatste set in dames 1 voor drie van onze leuke speelsters. Onze lieve Esther van Sligtenhorst, Debbie van Dijk en onze Rosa Helmantel mochten nog een set shinen in of naast het veld. Tijdens deze set vlogen de punten heen en weer, maar de dames van Woerden waren overtuigd van de overwinning en speelden met lef, kracht en overtuiging. Zij kwamen met behulp van het fanatieke publiek tot een eindstand van 25-17, de winst was in de pocket!

Door het afscheid van drie lieve teamies moesten helaas alle meiden en zelfs de trainer een traantje wegpinken, maar we hebben enorm genoten. 4-0 winst met plezier: een perfecte afscheidswedstrijd om mee af te sluiten.