Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 verliest maar wint sportiefste ploeg van de Tweede Divisie

Verslag door Jiske Vrolijk

Afgelopen zaterdag nam de eerste damesploeg van VTC het in Woerden op tegen Leython DS1 uit Leiderdorp. Deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen kende vele emoties. Zo werd VTC Woerden DS1 verkozen tot sportiefste ploeg van de tweede divisie en namen zij afscheid van drie speelsters. Ondanks de spannende wedstrijd werd het niet beloond met winst. De wedstrijd werd verloren met 1-3.

De wedstrijd had een bijzondere start. Niet alleen omdat maar liefst drie speelsters aan Woerdense kant afscheid zouden gaan nemen voor het thuispubliek. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden kregen ook de prijs voor sportiefste ploeg van de tweede divisie uitgereikt. Een prijs die veel betekent voor het team en staat voor de vechtlust en harmonie.

Met deze prijs in het achterhoofd begonnen de dames van VTC Woerden aan de eerste set. De spanning zat er direct in. Lang ging het gelijk op, maar dankzij een sterke service aan de kant van Leython stond het ineens 14-20. Echter wisten Lianne de Langen en Tamar Woudenberg aan Woerdense kant ook de nodige servicepunten te maken. De ploeg uit Woerden kwam op setpoint, maar wist deze niet te scoren. De eerste set ging met 26-28 naar Leython.

De tweede set werd wederom gekenmerkt door sterke serviceseries aan de kant van Leython. In combinatie met eigen fouten van Woerden ging deze set met 18-25 naar de dames uit Leiderdorp.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 voelden aan alles dat er punten te halen vielen in deze wedstrijd. Een extra motivatie om een set te winnen was het verlies van de concurrent voor PD-wedstrijden. De derde set ging vanaf het begin gelijk op. Opnieuw zorgde een sterke serviceserie van Tamar Woudenberg voor een comfortabele voorsprong van 19-15 voor VTC. Hoewel Leython DS1 terug wist te komen, gaven de dames uit Woerden de set niet meer uit handen. Er werd gewonnen met 25-23.

In de vierde set begon Leython DS1 sterk. Al snel keek VTC Woerden DS1 tegen een achterstand aan van 1-6. Door een goed uitgevoerd servicetarget van Babette Vrolijk en Lianne de Langen wist Woerden terug te komen. Mede door de lange rally’s was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Na 20-20 wist Leython echter op matchpoint te komen bij een stand van 20-24. Het laatste punt van de wedstrijd was het tijd voor het afscheid van Libero Luka van Beekhoven, passer-loper Babette Vrolijk en midden Lianne de Langen. Onder luid applaus van het thuispubliek verlieten zij het veld. Met wissels op verkeerde plekken aan de kant van Woerden ging de set uiteindelijk met 20-25 naar Leython DS1.

Een bijzondere wedstrijd voor Quadrant Bouw VTC Woerden DS1. Setwinst, sportiefste ploeg van de tweede divisie en een mooi afscheid voor Luka, Babette en Lianne. Zaterdag 15 april zal deze sportiefste ploeg nog een keer strijden om punten tegen Zovoc DS1. Bent u erbij in Zoetermeer?