Quadrant Bouw VTC Woerden heeft de touwtjes in handen!

Verslag door Esther van Sligtenhorst

Na een matige winst van 3-2 op VollinGo Dames 2 keken de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden weer vol energie uit naar de laatste competitie wedstrijd van dit jaar tegen Limes Dames 2 op onze eigen thuisbasis in de Thijs! 

Door wat vertraging van de wedstrijden ervoor werd er met wat haast maar wel met heel veel zin gestart met de warming up zodat de dames van VTC woerden vanuit daar konden uitbouwen naar een leuke en vooral sportieve wedstrijd. Leuk was de wedstrijd zeker want er was een hoop publiek aanwezig en onze eigen trommelaar Babette was ook weer aanwezig om voor de laatste keer te shinen in Woerden. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden begonnen aan de eerste set en gingen er gelijk vol bovenop zitten, door middel van een service target wisten de dames Limes goed onder druk te zetten om zo de touwtjes in handen te krijgen en te houden. Ook aanvallend werd Limes uitgedaagd en wisten ze weinig druk terug te leveren bij de ploeg van Woerden. Deze set eindigde dan ook in een 25-17 voor Woerden. In de tweede set wisten de dames van Woerden de touwtjes in handen te houden maar lieten ze deze af en toe even los, de chaos van Limes namen de dames over en de servicedruk van Woerden werd minder dan in de eerste set. Dit zorgde voor meer tegenstand van Limes, maar Quadrant bouw VTC Woerden wist het gauw weer op te pakken en het tij te keren. Energie en vertrouwen kwam weer in de ploeg en ook door de liedjes en het gejuich aan de kant wisten de dames ook deze set weer te winnen met 25-20. In de derde set wisten de dames te beginnen met een sterke service serie en zo op 6-0 voorsprong te komen. Dit doortrekken liet nog even op zich wachten want Limes wist terug te komen naar een 8-6. Vanuit hier wisten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden de schouders eronder te zetten en op eigen kunnen de set energiek en met luid geschreeuw binnen te halen met 25-15.

Snel door dan maar naar de vierde set, die gauw voorbij ging maar ook hier wisten de dames de veerkracht van de hele wedstrijd vast te houden. Vol energie wist onze trommelaar de gang erin te houden en konden we punt voor punt met elkaar vieren. De vierde set eindigde in een stand van 25-17.

Aankomende donderdag stond er een bekerwedstrijd op de planning voor Quadrant BOuw VTC Woerden Dames 1 tegen Lovoc Dames 1. Helaas is deze wedstrijd afgelast vanwege de terugtrekking van Lovoc DS1 uit het bekertoernooi.