Quadrantbouw VTC Woerden dames 1 neemt 3 punten mee naar Woerden

Verslag door Merel van der Veer

Na een kleine wedstrijdpauze van 1,5 week, mochten de dames van VTC Woerden dames 1 het opnemen tegen het team van Vollingo dames 2. Na deze meiden in de voorbereiding eerder te hebben gezien, waren de Woerdense dames gebrand om nog eens te winnen. De coaches van de teams hadden beelden van eerdere wedstrijden met elkaar gedeeld, dus beide teams waren voorbereid op de strijd!

De dames van Quadrantbouw VTC Woerden stapten het veld in en de wedstrijd begon. Met een rommelig begin van beide kanten viel de eerste bal toch binnen de lijnen bij de dames van Vollingo. De dames uit Woerden gaven gas, maar de Gouwenaren wisten het tempo aardig bij te benen. Het einde van de set kwam in zicht en met een slim doorgetikte bal van de Woerdense kant kwam de set tot een eind. De dames van Woerden trokken met een eindstand van 21-25 aan het langste eind. 0-1 voor de VTC’ers.

Set 2 ging van start. Vollingo mocht als eerst serveren. De moeilijke service werd van de vloer geplukt door een van de passer/lopers, Rosa Helmantel, overname set-up door libero Jiske Vrolijk, oplosaanval van de andere passer/loper, Tamar Woudenberg, BAM: punt voor Woerden. De kop van set 2 was eraf. Door slim gebruik te maken van de gaatjes in de passlijn en de vingers in de blokkering, wisten de Woerdenaren de voorsprong uit te breiden. Onder luid getrommel werd ook set 2 door de dames van Quadrantbouw VTC Woerden gewonnen met 16-25. 0-2 voor Woerden.

Set 3 begon met wat foutjes aan de Woerdense kant, waardoor de dames de draad even kwijt waren. Iets met verwachtingen/verlangens? Coach Mark Hakhof probeerde met wat wissels hier en daar deze plotse verwachtingen weer om te zetten in een verlangen om te winnen, maar ook dit mocht niet baten. De set gaat met een stand van 25-18 naar Vollingo.

Set 4 begon met een voorsprong voor de Woerdenaren, die helaas al gauw uit handen werd gegeven. Vollingo, die na de gewonnen set vleugels kregen en gesterkt werden door het publiek, maakte punt na punt. De dames van VTC vochten zich door de set, maar helaas werd ook deze set niet door de Woerdenaren gewonnen. Met een jammere 25-15 kwam deze set in handen van de dames van Vollingo.

In set 5 waren de dames uit Woerden gebrand om dat laatste punt toch binnen te harken. Met peptalks werd het laatste energie uit de teentjes getrokken en betraden de dames vol pit en pepers het veld. Maar ook de dames van Vollingo wilden deze winst in handen nemen. De eerste twee punten waren in het voordeel van de dames uit Gouda. Met een slimme aanval die via de blokkering van Vollingo uit ging, werd het 2-1. De spanning steeg, het geluid van de trommel(s) werd steeds harder. Zelfs met een gebroken trommelstok wist onze trouwe meespeelster Babette Vrolijk er nog een feestje van te bouwen. Met de service nu in het voordeel van Woerden zetten de dames een sprint in. De ene bal na de andere bal vielen op de grond aan de kant van Vollingo. Als het geen service van Merel van der Veer was die het punt maakte, wisten de aanvallers de set-upjes feilloos af te maken. Zelfs met time-outs en een kantwissel werd de puntenreeks niet onderbroken. Met een denderende 2-15 sloot Woerden de wedstrijd toch met winst af.

Komende week gaan de dames weer keihard aan de bak met het gameplan, om het vervolgens op zaterdag 16 december op te nemen tegen Limes. De dames staan om 15:45 uur hopelijk weer te stralen, komen jullie onze zonnestraaltjes dan bewonderen? Tot dan!