NOJK 6 januari

Afgelopen zaterdag hebben veel van onze jeugdleden op het NOJK gestreden. Lees hieronder een aantal verslagen over deze sportieve dag.

Meisjes B

Jos Poels (meisjes B):

“Tijdens de voorrondes van de Open Nederlandse Kampioenschappen NOJK 2023-2024 hebben onze teams MC, MB, JB en JA zich laten zien. Dit evenement bood een uitstekende gelegenheid om de ontwikkeling van onze talenten te peilen in vergelijking met die van andere verenigingen. Het was een competitief speelveld, waaruit duidelijk werd dat er nog veel te leren valt.

Elke speler heeft een waardevolle ervaring opgedaan, niet alleen in hun eigen spel, maar ook door te observeren wat andere teams al bereikt hebben. Dit heeft geleid tot vragen zoals “Wanneer gaan wij beginnen met de sprongservice?”, wat wijst op een groeiende ambitie en leergierigheid binnen onze teams.
Hoewel geen van onze teams de volgende ronde heeft bereikt, zien we dit als een leerzaam moment en een kans om onze vaardigheden verder te ontwikkelen. We kijken uit naar het volgende jaar, waarin we deze ervaringen kunnen omzetten in verbeterde prestaties.
Onze dank gaat uit naar alle trainers, coaches en begeleiders voor hun toewijding en de onmisbare rol die zij spelen in de ontwikkeling van onze jonge talenten. Jullie inspanningen zijn de basis voor toekomstige successen.”

Meisjes C

Imoha (Meisjes C):

“Na 6 trainingen hard getraind te hebben met z’n alle was het zaterdag 6 januari eindelijk zover: de voorrondes van het NOJK. Om 8.30 uur verzamelden we bij de Thijs om met 12 meiden en 2 coaches te vertrekken naar Zevenhuizen.

Om 9.45 uur was de eerste wedstrijd tegen VSTS. De meiden waren nog erg moe, maar gingen wel voor elke bal. Helaas was VSTS toch te sterk en verloren we met 2-0 (25-13 & 25-13).

Om 11.00 uur was de tweede wedstrijd tegen Atak ’55. De wedstrijd begon erg sterk, maar na een goede service reeks van Atak verloren we de eerste set met 25-15. De tweede set gingen we er weer voor, omdat we wisten dat er meer inzat. Dit bleek ook na meerdere service reeksen van VTC, want we wonnen deze set met 14-25! De wedstrijd werd dus 1-1.

Om 13.00 uur was de derde wedstrijd tegen Voltena. We hadden Voltena al zien spelen en hadden gezien dat dit een sterke tegenstander was. De eerste set verloren we dan ook met 6-25. De tweede set begonnen we met een goede service reeks, waardoor we 5-0 voor stonden. De set ging uiteindelijk gelijk op, maar helaas verloren we ook deze set, met 20-25.

De laatste wedstrijd van de poule was om 14.00 uur, tegen Habithuis RVV. Ook deze wedstrijd gingen de meiden weer voor elke bal en probeerde we nog een paar punten te pakken om naar de kruisfinale te mogen. Helaas was ook RVV te sterk en verloren we deze wedstrijd met 0-2 (11-25 & 19-25).

Toen werd het voor ons spannend, wij hadden al onze poulewedstrijden gespeeld, maar hadden een gelijk aantal punten met Atak ’55. In onze onderlinge wedstrijd hadden wij 1 punt meer gehaald, maar Atak ’55 moest nog 1 wedstrijd spelen. Uiteindelijk kregen wij te horen dat Atak ’55 deze wedstrijd niet meer ging spelen, waardoor wij de kruisfinale mochten spelen!

Na een paar potjes kaarten begon de wedstrijd eindelijk, om 17.15 uur, tegen de thuis spelende ploeg: ZVH. De tribune zat vol met mensen uit Zevenhuizen, maar ook wij hadden goed publiek dat kwam kijken naar de kruisfinale. De eerste set werd er hard gestreden, maar die verloren we helaas. De tweede set ging super gelijk op, door een service reeks stonden we halverwege de set voor! Ondanks lange rally’s, goede services, mooie reddingen en een aanmoedigend publiek verloren we de wedstrijd met 2-0 (25-13 & 25-18).

Ondanks dat we niet door zijn was het een leuke & leerzame dag!”

Jongens A

Jan Samson (jongens A):

“Het avontuur van Jongens A op het NOJK van 6 januari 2024…

Het NOJK begon natuurlijk al eerder met enkele selectietrainingen vooraf (met dank aan Manon), om daarmee goed te kunnen bepalen wie we zouden meenemen op de zaterdag naar Haarlem.

Het uiteindelijke team bestond uit de volgende spelers:
• Bas van H5 ( jeugdig genoeg om mee te mogen doen)
• Guido, Ian, Renzo, Koen, Collin, Sven van de JA1
• Jens en Stefan van de JA2
• Zaterdagcoach Jan van H2

Als thuisspelende ploeg mochten we ook zelf tellen. Ondanks die rol bleek de tegenstander Zovoc een klein maatje te groot. Het resultaat was een 0-2 overwinning voor Zovoc. Gedurende deze wedstrijd hebben we zeker mooie rally’s gespeeld en soms ook een punt voor gekregen. Zovoc bleek al ras een gegadigde voor plek 1 of 2. In de latere kruisfinale verloor Zovoc uiteindelijk van Vollingo.

In het algemeen valt wel op dat de tegenstanders vandaag een behoorlijke servicedruk hebben (floaters of echte sprongservices) waar wij met vlagen moeite mee hebben. Een klein dingetje is ook wel het blijven scoren als we boven de 20 punten komen.

De 2de wedstrijd tegen Spaarnestad verloopt gelijk als aan de 1ste wedstrijd, en daarmee dus ook de punten naar Spaarnestad. Deze blijken later op de dag de nummer 1 van de poule geworden. De 3de wedstrijd tegen VV Flits hebben we meer kansen, maar vergeten de 1ste set om te zetten in winst. Gelukkig herstellen we dit de 2de set met een 25-10 stand. De 4de wedstrijd tegen Volley2B verloopt eigenlijk zoals de eerste 2 wedstrijden verlopen. Desondanks eindigen we als 4de in de poule waarmee een kruisfinale gespeeld gaat worden tegen de nummer 3 van de andere poule.

Nu waren we om 9 uur al in de sporthal aan het inlopen, en deze kruisfinale ging om 17:15 van start.
Het was duidelijk geworden dat de rek er behoorlijk uit was in het team, al voor aanvang van de wedstrijd. Om de moed erin te houden heeft iedereen een afwijkende (lees creatieve) opdracht meegekregen voor deze wedstrijd. Met volle moed en inzet is deze kruisfinale gespeeld maar het mocht niet baten. Met een afsluitende 2-0 voor de tegenstander was het toernooi voor ons gedaan.

De jongens hebben een hoop ervaringen kunnen opdoen die ongetwijfeld (hopen we dan maar) in de verdere carrière van pas komen in hun eigen spel.

Na een verkwikkende douche van de jongens zijn we – met dank ook aan de moeder van Guido – weer met 3 auto’s naar huis gereden.